Ons ijs wordt ambachtelijk in eigen huis gemaakt met verse melk direct van de boer. We vinden dat ook mensen met een lactose- of gluten allergie moeten kunnen genieten van een lekker ijsje, gebak of brood.! Wij maken daarom veel producten die geschikt zijn voor mensen met een lactose- of gluten allergie.
In het Italiaanse Bologna, op de
"gelato university" vind je het walhalla van ijsbereiding.
hier hebben we de kneepjes geleerd hoe echt ijs gemaakt moet worden. Eigenlijk is de reis dan ook hier begonnen: het verzamelen van de juiste kennis en vaardigheden om kwalitatief hoogwaardig en buitengewoon lekker ijs te maken.
Dit begint net als bij de meeste lekkernijen bij goede eerlijke en verse grondstoffen.
De reis brengt ons van het Italiaanse land weer terug in ons eigen mooie Nederland en haar zo karakterestieke koeien. En omdat een koe nu eenmaal de melk maakt voor ons roomijs, willen we goede koeien die lekker grazen. Immers, des te lekkerder het gras, des te beter de melk!
Wij halen de melk zelf rechtsreeks bij de boer vandaan direct na het melken.
Zo zijn we verzekerd van de beste kwaliteit om mee te starten.
in de melkstal
het melken van de koe
verse tap na het melken
melk pasteuriseren
De melk wordt daarna door ons zelf gepasteuriseerd verwerkt.
Natuurlijk bepalen we vooraf welk ijssoort we gaan maken en bepalen we welke ingredienten we nodig hebben.
De mix van ingredienten, de temperatuur en de kwaliteit zijn uitermate belangrijk. De ijsmachine krijgt in de juiste volgoorde de ingredienten. samen met het draaien en het koelen onstaat dan ons heerlijke ijs!
Het resultaat in dit filmpje is heerlijk Aardbeienijs!
Smullen maar!
Kom langs in onze prachtige winkel voor een lekker ijsje en beleef een heerlijk moment om van te genieten. Tot snel.